Verfland

De passie voor verf ging in de familie Meeus over van vader op zonen. In 1992 lanceren broers Eric en Olivier Meeus met Verfland dan ook een groot- en kleinhandel. “Waar er vroeger tien standaard verfkleuren bestonden, zijn de mogelijkheden nu zowat oneindig”, merken ze op. “Daarom is advies op maat enorm belangrijk. Met dik 25 jaar ervaring bouwden we een ruime expertise op. Met onze eigen verf MefaPaints bieden we bovendien betaalbare kwaliteitsverf aan”.

Zaakvoerders en broers Eric en Olivier Meeus kregen de verfmicrobe met de paplepel binnen. Vader Meeus was meer dan 30 jaar sales manager van verven voor de Nederlandse markt. “In 1992 namen wij de fakkel over en openden een verfgroot- en kleinhandel in Maastricht. Niet evident om als twee jonge Belgen onze weg te vinden tussen al dat Hollands geweld”, blikken ze vol nostalgie terug. “Twee jaar later bestond Verfland echter al uit drie filialen. In 2002
besloten we een vestiging in Hasselt aan de Gouverneur Verwilghensingel te starten én nog wat later verhuisden we naar de huidige locatie in Sint-Lambrechts-Herk.”

Advies op maat
Bij Verfland kunnen zowel particulieren als professionals aankloppen. Het uitgebreide assortiment omvat naast verf ook behang, schildermaterialen en gereedschap. “Naast ons ruime aanbod bieden we steeds advies op maat. Onze mensen hebben niet alleen veel technische kennis, maar ook voor kleuradvies kan je bijvoorbeeld bij ons terecht. Zo komen we steeds tot de beste oplossing op het vlak van prijs en kwaliteit”, legt Olivier uit.

Betaalbare kwaliteit
Verfland produceert en verdeelt met MefaPaints een eigen huismerk. “We wilden een kwaliteitsverf creëren die voldoet aan de allerhoogste eisen, maar toch een stuk betaalbaarder is dan de bekende merken”, vertelt Eric. “Na zo’n twee jaar onderzoek en testen brachten we met veel trots MefaPaints op de markt. Elke professionele klant kreeg een gratis testemmer… en iedereen was positief. Het mooiste compliment is wanneer deze professionals specifiek achter
MefaPaints vragen. De productie gebeurt bovendien in België en Nederland, een extra troef.”

Uitbreiding
De familie Meeus bouwde ondertussen al meer dan een halve eeuw ervaring op in de verfbusiness. Op de lauweren rusten is er echter niet bij. “We willen graag een netwerk uitbouwen van verdeelpunten van MefaPaints in België en Nederland. Zo willen we ons blijven specialiseren in de verfniche. Groeien door te focussen, daar geloven we in”, besluiten Eric en Olivier.

Verfland Hasselt

ADRES & CONTACTGEGEVENS

OPENINGSUREN

ma – vrij: open van 8u – 18u
za: open van 9u – 13u
zondag: GESLOTEN

Verfland | Paint at Home Ekeren

ADRES & CONTACTGEGEVENS

OPENINGSUREN

ma – vrij: open van 9u – 18u
zag: open van 9u – 17u
zondag: GESLOTEN