Renovatie | kaleiverf

Verfland

Renovatie | Kaleiverf

Met kaleiverf geeft u uw huis een echte make-over.  Zowel voor de renovatie van oude gebouwen als voor nieuwbouw zijn er gepaste oplossingen.  Wij brengen in samenwerking met de firma Reynchemie technische adviezen uit, omdat dit onontbeerlijk is voor de juiste keuze van verfsysteem.

Kaleiverf verven

Stap 1 Isoleren van sommige stenen

Stap 2 aanmaken van kaleimortel

Stap 3 bevochtigen van de ondergrond

Stap 4 aanbrengen van de kalei met kaleiborstel

Stap 5 tape en folie verwijderen

Stap 6 laten drogen en genieten

Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek. Het is eigenlijk een dunne kalk-pleisterlaag, eenvoudig met een blokborstel aan te brengen, met als resultaat een weer- en regenbestendige behandeling van de muur waardoor de onderstructuur (bv.metselwerk) zichtbaar blijft.

Kalei is uiteraard een ideaal restauratieproduct maar geeft ook bij nieuwbouw prachtige resultaten.

De firma Reynchemie fabriceert een kant en klare kaleimortel op basis van de witte kalk van St.Astier, gemalen calciumcarbonaat en een kleine hoeveelheid wit zand. Geen cement!

Cement gebonden kaleimortels zijn immers zeer zoutgevoelig waarbij onthechting van de ondergrond gemakkelijk voorkomt. De dampdoorlaatbaarheid en elasticiteit van cementmortels zijn uitermate slechter dan kalkgebonden mortels.

Kaleiverf is van nature uit gebroken wit van kleur. Om witte of gekleurde matte afwerkingen te realiseren (volgens kleurenkaart) op nieuwe en oude constructies wordt er een minerale verf gebruikt als eindlaag, zoals de RC CALCO. Dit is een traditionele kalkverf, klaar voor gebruik, zowel voor binnen als buitentoepassingen. De basis is vette luchtkalk (minstens 4 maanden verouderd), minerale vulstoffen en natuurlijke pigmenten. RC CALCO is zeer dampdoorlatend en is de ideale, esthetische en langdurige bescherming voor alle minerale ondergronden (metselwerk, pleister, beton, …), in het bijzonder voor restauratie en renovatie maar ook voor nieuwbouw. Het is de ideale afwerking voor kalei.

We give a helping hand

Openingsuren :

maandag – vrijdag : van 8.00 uur tot 18.00 uur
zaterdag : van 9.00 uur tot 13.00 uur
zondag : gesloten