Verfland

Groot- en kleinhandel in verf & behang

Meer dan verf & advies

We zijn er voor elke stap in jouw interieur!

Groot- en kleinhandel in verf, behang, gereedschap & schildersmateriaal

Over ons

De passie voor verf ging in de familie Meeus over van vader op zonen. In 1992 lanceren broers Eric en Olivier Meeus met Verfland dan ook een groot- en kleinhandel. “Waar er vroeger tien standaard verfkleuren bestonden, zijn de mogelijkheden nu zowat oneindig”, merken ze op. “Daarom is advies op maat enorm belangrijk. Met dik 25 jaar ervaring bouwden we een ruime expertise op …

Behang specialist

Verfland volgt de behangcollecties op de voet en verdeeld de behangmerken zoals hieronder aangegeven met het logo van elke fabrikant. Patent, renovlies, glasweefsel, rauhfaser en isolatiebehang hebben wij standaard in voorraad.

Assortiment

Textuur

Grote vooraad

Deskundige hulp

Verf & behang Support

Zit je met bepaalde vragen over verf, behang of advies? Verfland België wil je graag wegwijs maken over de technieken en materialen voor een geweldig resultaat.

Hoe komt het dat de verf niet goed droogt?

De temperatuur is te laag voor een goede droging, er is onvoldoende luchtcirculatie of er is een te hoge luchtvochtigheid. De benodigde tijd voor door harding is afhankelijk van de temperatuur in combinatie met de luchtvochtigheid. Bij zeer lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid kan het drogingsproces vrijwel geheel stoppen.

Hoe dien ik reeds geschilderde ondergronden voor te bereiden?

Voorbereiding van reeds geschilderde ondergronden
Alvorens geschilderde plafonds en muren af te wassen moet eerst gekeken worden over welk type verffilm het gaat.
Bij een poreuze verffilm wordt het water van de spons of reinigingsdoek onmiddellijk opgenomen of lost de verffilm op.
Hierdoor wrijf je het vuil in de poriën en heeft reinigen weinig zin.
Het is beter hiervoor een geschikte verf rechtstreeks op de ondergrond aan te brengen zonder af te wassen.
Bij niet-poreuze ondergronden is het wel aan te raden de ondergrond af te wassen in combinatie met een milieuvriendelijke ontvetter zoals Mefaclean.

Hoelang is verf houdbaar?

De houdbaarheid van verf is over het algemeen minimaal 1 jaar (de exacte houdbaarheidsperiode staat in de technische documentatie van het betreffende product). De maximale tijd is niet aan te geven. Dit is sterk afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid tijdens de opslag, hoeveelheid in de bus/emmer, afsluiting van het deksel e.d.

Indien de verf die u weer wilt gebruiken een tijd gestaan heeft, kunt u dit zelf het beste controleren door te beoordelen of de verf nog goed door te roeren is en een gladde substantie heeft. Indien dit zo is, moet u het op een neutrale ondergrond uitstrijken en de volgende dag bekijken of de verf goed gedroogd is. Als dit allemaal in orde is dan kunt u de verf nog gebruiken.

Bekijk ons

We give a helping hand

Openingsuren :

maandag – vrijdag : van 8.00 uur tot 18.00 uur
zaterdag : van 9.00 uur tot 13.00 uur
zondag : gesloten