Silicone Roofing TG

Silicone Roofing TG is een 1 component coating met unieke eigenschappen en zeer geschikt voor het herstellen van dakbedekking

 • Zeer hoge, blijvende elasticiteit
 • Naadloze afwerking
 • Goede hechting op vele ondergronden
 • Vanaf 5ºC te verwerken
 • Vochtuithardend
 • Bestand tegen stilstaand water
 • Mogelijk in 1 laag af te werken
 • 1 component, waardoor gebruiksvriendelijk en makkelijk verwerkbaar
 • Duurzaam en hoge UV bestendigheid
 • Zonwerend en energiebesparend door zonreflectie
 • De witte Silicone Roofing TG geeft een lagere oppervlakte temperatuur en meer zonreflectie, waardoor meer opbrengst met zonnepanelen
Verfland-_Silicone-Roofing-TG

Silicone Roofing TG dakbedekking met Triple Guard Technology

Het siliconen bindmiddel in Silicone Roofing TG dakafwerking vormt een zeer solide, elastische en sterke basis! Dit biedt een langdurende bescherming tegen alle weersinvloeden.

De 3 belangrijkste eigenschappen van siliconen:
1: Extreem goed bestand tegen UV straling;
2: Bestand tegen stilwater belasting;
3: Unieke zonwerende eigenschappen en energiebesparend door zonreflectie
Na het aanbrengen van de Silicone Roofing TG ontstaat er een 100% waterdicht membraan en is bestand tegen stilstaand water. Deze waterdichtheid wordt bereikt door het silicone bindmiddel, waardoor een hydrofobe (waterafstotende) laag ontstaat en door de naadloze afwerking, waardoor inwatering door stilstaand water op het oppervlakte uitgesloten is.

UV resistent
Wanneer dakbedekking blootgesteld wordt aan weersinvloeden zoals UV straling, warmte, zuurstof, etc., dan heeft dat vanzelfsprekend invloed op de kwaliteit. Het siliconen bindmiddel in de Silicone Roofing TG zorgt ervoor dat een dak langer meegaat, omdat de glansgraad veel minder terugloopt, de coating langer elastisch blijft, minder snel vergeelt en barst en het verlengt de levensduur. Bij regelmatig onderhoud blijft de functionaliteit van de coating optimaal.

Zonreflectie
Door de witte kleur wordt de warmte van de zon weerkaatst. Dit zorgt er voor dat het dak minder warmte vast houdt. De binnentemperatuur onder het dak zal minder snel oplopen, waardoor airco’s minder vaak hoeven te werken. Het rendement van de zonnepanelen stijgt door toepassing van de Silicone Roofing TG.

Sterk en duurzaam
Siliconen bestaan uit silicium (kiezel) en zuurstof. Combineer je deze stoffen, dan noemen we het siliciumdioxide of silica, beter bekend als kwarts. Kwarts is het hoofdbestanddeel van zand. Dit betekent dat kwarts enorm veel voorkomt op aarde. In de Silicone Roofing TG zit het bestanddeel Siliconen. Siliconen zijn onder andere bestand tegen stoten, vallen en gooien. Zelfs vriezers, vaatwassers of ovens (tot 200˚C) krijgen het materiaal niet kapot. Deze
eigenschappen zijn ideaal om een dak te renoveren door het simpelweg te bedekken met een coating. Bovendien is de siliconen dakbedekking compleet milieuvriendelijk. Met de Silicone Roofing TG kan het dak voordelig gerepareerd en waterdicht gemaakt worden.

De milieuvriendelijke optie
Het gebruik van Silicone Roofing TG dakbedekking is veiliger en minder belastend voor het milieu. Bitumen dakbedekking mag op veel plaatsen al niet meer worden gebruikt, vanwege brandgevaar tijdens het verwerken. EPDM is een kostbaar alternatief, wat weliswaar een lange levensduur heeft, maar
EPDM kan niet rechtstreeks over een bestaande bitumen dak aangebracht worden.

Verkoelend en energiebesparend
Silicone Roofing TG heeft ook een effect op de CO2 uitstoot. Koolstofdioxide is een stof die vrij komt door onder andere het gebruik van airco’s in huizen, kantoren, fabrieken etc. De witte kleur van de siliconen dakbedekking weerkaatst de zon en zorgt daardoor voor een aanzienlijke verkoeling van behandelde daken. Het is zonwerend en energiebesparend door de reflecterende waarde van de TG technology (100% waterdicht, 100% UV bestendig, 100% siliconen).

Bespaar arbeidsuren
De Silicone Roofing TG is zeer eenvoudig te verwerken, omdat het over de bestaande bitumen dakbedekking aangebracht kan worden. Dit bespaart talloze arbeidsuren van de dakdekker en verlaagt de onderhoudskosten aanzienlijk. Hierdoor is de prijs-kwaliteitverhouding vele malen beter dan bitumen, EPDM en andere dakbedekkingen.

Meer opbrengst uit je zonnepanelen
Het is bekend dat bij warme zomerdagen op een zwart dak het rendement van zonnepanelen daalt. Dit komt doordat het vermogen van de cel negatief wordt beïnvloed wanneer de temperatuur van een cel hoger is dan 25˚C. De hiernaast genoemde lagere temperatuur zorgt tevens voor een hogere opbrengst van zonnepanelen door de hogere efficiëntie van de zonnecellen. Het rendement van zonnepanelen door het gebruik van Silicone Roofing TG kan oplopen tot 15% meer.

verfland interiors doet meer
maak contact

Sint-Truidersteenweg 394, 3500 Hasselt

Bel

+32 11 87 44 70

En wij maken er werk van.